Fuengirola: Ferioita, rantoja sekä espanjalaista kulttuuria

Vaaleita hiekkarantoja ja paahtavana polttava aurinko – kuulostaako hyvältä? Espanjassa Välimeren tuntumassa sijaitseva Fuengirola on täynnä aurinkoa, elämäniloa sekä kilometritolkulla hiekkarantoja. Asuin siellä puoli vuotta ja keräsin paljon hienoja kokemuksia ja elämyksiä. Olen listannut alle fuengirolaisia lempipaikkojani, joissa tykkäsin viettää aikaa ja joissa kannattaa ehdottomasti käydä, jos sattuu poikkeamaan aurinkoisessa Fuengirolassa!

Myramar Fuengirola

Fuengirolan Myramar -kauppakeskus tarjoaa hyvän ajanviettopaikan elokuvateattereineen sekä kauppoineen
Fuengirolan Myramar -kauppakeskus tarjoaa hyvän ajanviettopaikan elokuvateattereineen sekä kauppoineen.

 

Castillo Sohailin vierellä sijaitsevassa Myramarin kauppakeskuksessa tuli vietettyä paljon aikaa. Viikonloppuisin oli mukavaa kierrellä kaupoissa, joita ei (vielä) ole Suomessa, ja syödä Burger Kingissä, joka silloin tuntui aivan uudelta jutulta. Kauppakeskus on siisti, iso ja sisältää elokuvateatterin sekä minicarting-radan. Plussaa on, että siellä oli monia sellaisia vaatekauppoja, joita ei Suomesta löydä ja jotka houkuttelivat ostamaan! Myös eksoottiset ravintolat vetävät puoleensa, ja jos haluaa kokeilla erikoisempaa ruokaa, kannattaa käydä syömässä tapaksia. Suomalaisia tulee tavattua kauppakeskuksessa paljon, mikä tuo kotoisan tunteen muuten uudessa maassa. Ja koska Aurinkorannikko on tunnettu suomalaisista asukkaistaan, on myös Myramar ottanut sen huomioon: esimerkiksi Suomi-päivänä suomalaiset tarjoavat espanjalaisille tilaisuuden tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja suomalaiset puolestaan voivat kehua kotimaataan. Myramar on kaikkiaan täydellinen paikka viettää aikaa!

Rantakatu

Rantakadulla yhdistyvät Välimeren aallot sekä espanjalainen tunnelma
Rantakadulla yhdistyvät Välimeren aallot sekä espanjalainen tunnelma.

Rantakatu oli yksi lempipaikoistani, kun asuin Espanjassa. Vaalea hiekkaranta sekä Välimeren aallot jatkuvat kilometritolkulla ja palmut reunustavat siistiä kävelykatua. Auringon lämpö saa hymyn huulille. Rantakadulla tuntee aidon espanjalaisen elämänilon sekä tunnelman. Liikuntakin onnistuu rantakadulla, sillä kävelykadun vieressä on esimerkiksi juoksijoille sekä rullaluistelijoille suunniteltu katu. Monentyyppiset ravintolat sekä kahvilat ovat lähellä, jos rantapäivän aikana tulee nälkä ja haluaa mennä syömään. Rantakadulla järjestetään myös erilaisten espanjalaisten pyhimysten juhlia, joita on suomalaisena mielenkiintoista seurata. Jos pitää meren läheisyydessä olemisesta sekä espanjalaisen elämänmenon seuraamisesta, rantakadulla kannattaa viettää aikaa! Rantakatu ei ole hiljainen illallakaan, vaan meno jatkuu pitkälle yöhön.

Feriat antavat mukavan lisän arkeen
Feria-alueella tarkoitetaan espanjalaista toria, jolla myös järjestetään juhlia.

Feriat

Melkein jokaisessa espanjalaisessa kaupungissa on omat feria-alueensa. Feria-alueet ovat samoja kuin suomalaisten toriaukiot; niille espanjalaiset ovat pystyttäneet omia kojujaan ja myyvät niissä esimerkiksi ruokaa sekä vaatteita. Markkinoita pidetään feria-alueilla Fuengirolassa tiistaisin ja lauantaisin, ja päivät vaihtelevat kaupungittain. Markkinoilta voi löytää mielenkiintoisia löytöjä, sillä valikoimaa on paljon.

Feria-alueilla järjestetään myös monien espanjalaisten odottamia ferioita. Feriat ovat viikon kestävä espanjalainen juhla, joks pistää kaupungin aivan sekaisin. Monet yritykset saattavat olla kiinni koko feriaviikon, ja jopa koulukin voi olla suljettu. Alueelle rakennetaan lapsille soveltuva huvipuisto tivolilaitteineen, mutta myös vanhemmat on otettu huomioon: aikuiset voivat esimerkiksi tanssia ja kuunnella espanjalaista musiikkia isoissa tavernojen tapaisissa tiloissa. Feriat antavat arkeen mukavan piristyksen sekä irtioton arjesta ja näyttävät, miten paljon espanjalaiset rakastavat hauskanpitoa.