Esa Mäkijärvi – suomalainen kirjailija

Esa Mäkijärvi on suomalainen kirjailija, jonka kirjoitustahtia voisi kutsua lähes mielipuoliseksi. Tavallisesti kirjailija julkaisee vuodessa yhden kirjan, mutta Mäkijärvi on julkaissut kahden ja puolen vuoden aikana jo yhdeksän kirjaa. Nuori kirjailija suhtautuu intohimoisesti kirjoittamiseen ja aikoo jatkossakin laatia muun muassa tietokirjoja.

Esa Mäkijärvi vieraili koulussamme 25.4.2016 kertomassa omasta kirjailijanurastaan. Hänen kirjailijanuransa alkoi kouluaikoina, jolloin kirjoittaminen oli hänelle mukava harrastus. Kouluympäristö ei miellyttänyt Mäkijärveä eikä opiskelu muutenkaan kiinnostanut. Muut koulun pojat olivat kiinnostuneita autoista, kun taas Mäkijärvi raapusti runoja vapaa-ajallaan. Silloin hän luuli, että kirjailijanura olisi kivaa ja helppoa, mutta se osoittautuikin raskaaksi, kun hän päätti tosissaan alkaa kirjoittaa.

Mäkijärvi on ollut viimeiset viisi vuotta vapaakirjailija ja on julkaissut runoja, tietokirjoja sekä romaanin. Hän on kirjoittanut tietokirjoja aiheista, jotka ovat kiinnostaneet häntä. Kirjailijana hyvä puoli onkin se, että voi kirjoittaa mistä itse haluaa eikä kiinnostus työhön lopahda saman tien. Mäkijärvi kertoi kirjoittaneensa runoja nuorena, nykyään tietokirjat kiehtovat häntä.

Mäkijärvi avasi myös kirjailijan yksityiselämää. Lomaa pidetään silloin kun halutaan, mutta ollaan silti jatkuvasti vastuussa omasta työstä. Mielipuolisen kirjoitustahdin omaksunut Mäkijärvi paljastikin ettei ole noin kolmeen vuoteen pitänyt lomaa kirjoittamisesta, mikä näkyy hänen julkaistujen teostensa määrässä. Vaikka kirjailijat mielletään usein baarissanotkujiksi, kieltää Mäkijärvi itse juovansa alkoholia. Jos kirjailija juo, ettei hänen tarvitsisi kirjoittaa, häneltä jäävät monet hyvät tekstit työstämättä. Mäkijärvi sanoo ”ei” alkoholille, kirjoittaa tietokirjoja ja ansaitsee siten elantonsa.