,

Diktaattorissa on ajankohtaista huumoria

Aladeen (Sacha Baron Cohen) on omituinen diktaattori öljyrikkaasta Afrikan maasta Wadiyasta. Aladeen riskeeraa henkensä, kun hän  Amerikkaan lähtiessään varmistaa, ettei hänen rakkaudella alistamaansa maahan tulisi koskaan demokratiaa. Samalla hän menee tekemään YK:n kanssa ydinasesopimusta.

Diktaattori ei sovi tosikoille (kuva IMDb.com).

Tämä hullunhauska elokuva perustuu alun perin paljon myytyyn novelliin nimeltä ”Zabibah and The King” by Saddam Hussein, joka on muokattu myöhemmin komediaksi.

Noin tunninpituisessa juuri ensi-iltaan tulleessa elokuvassa ohjaajana on Larry Charles ja käsikirjoitusta on kirjoittanut myös itse päähenkilön näyttelijä Sacha Baron Cohen, Alec Berg sekä muutama muu.

Päähenkilöä elokuvassa näyttelee Sacha Baron Cohen -niminen koomikko, joka on tunnettu myös aikaisemmista elokuvistaan Borat, Bruno ja Ali G. Tunnetusti hänen elokuvansa ovat erittäin hauskoja. Tällaiset jopa rasistiset komediaelokuvat ovat nuorten mieleen, tai mikseivät vanhempienkin.

Suomessa elokuvan ikäraja on k12, mikä on mielestäni hieman liian alhainen, koska elokuvan vitsit tajutakseen pitää olla yli 12-vuotias. Elokuvassa on myös paljon nuorille lapsille sopimatonta materiaalia, kuten juuri rasismia, alastomuutta sekä väkivaltaa.

Mielestäni elokuva oli kaiken kaikkiaan hauska elämys, koska siinä osattiin pitää hauskaa myös vakavien asioiden kanssa. Monet vitsit ovat kuitenkin aivan liian härskejä, mutta siitä ei elokuvan aikana jaksanut murehtia. Suosittelen elokuvaa kaikille yli 15-vuotiaille, jotka ovat edes vähän perillä maailman menosta, koska vitsit perustuivat ajankohtaisiin asioihin, kuten Pohjois-Korean diktaattoriin Kim Jong Iliin. Tosikoiden kannattaa valita joku aivan toinen elokuva.

Jos kiinnostuit elokuvasta, tässä on linkki traileriin. http://www.youtube.com/watch?v=3C3KzALgzIc

Diktaattori ei piittaa demokratiasta.