CERN 2014 – matkakirje I

21.1.2014 Cern

Viikkomme CERN-tutkimusmatkalla on alkanut aivan mainiosti. Olemme saaneet kokea mahtavan elämyksen hiukkaskiihdyttimen ja muiden laitteiden parissa. Tämähän on aivan upeaa! Ruoka on hyvää, mutta kallista ja seura on mitä mukavinta: muiden koulujen edustajat ovat hauskoja ja ystävällisiä. Olemme oppineet hiukkasfysiikan salat alan ammattilaisilta ja saaneet tietää, kuinka menestyä fysiikan kokeissa: kirjoita paperille F=ma, derivoi ja lisää laskuun pii. Fysiikan opiskelun lisäksi olemme tutustuneet erilaisiin nurkkiin ja kolkkiin Geneven kaupungissa. Eilen kilpailimme kiihkeästi tietokilpailussa, joka kärjistyi ajoittain jopa agressiiviseksi. Syntyi suuria väittelyitä suhteellisuusteoriasta ja monista muista niin mielenkiintoisista ja tunteita herättävistä aiheista. Kaikkien suureksi suruksi Greta ei päässyt tänään opiskelemaan, sillä hänellä oli paha olo. Pitäkää peukut pystyssä, että Greta pääsee mahdollisimman nopeasti taas mukaan mielenkiintoisille luennoille.

Vierailimme CMS-koeasemalla Ranskan puolella. Pääsimme katsomaan hiukkaskiihdytintä, joka on 100 metriä maan alla. Luennot ovat täällä hyvin mielenkiintoisia, lähes tajunnanräjäyttäviä, eikä ole haitannut, vaikka ne ovatkin venyneet jopa reilulla tunnilla. Markuksen ja muiden railakas opetus sketseineen pitää asiat mielenkiintoisina. Sää on ollut mitä mainioin sateineen ja pilvineen. Syödä täällä saa niin paljon kuin kukkarosta frangeja löytyy! Ruoka hostellilla on maittavaa, lähinnä sardiineja ja maissia, joskus saa uunipizzaa, joka täytyy lämmittää mikrossa: tuloksena makoisaa ja vetistä taikinamössöä!

Tänään on tiedossa lisää mielenkiintoisia kokemuksia erilaisilla luennoilla. Pidämme teidät ajan tasalla kaikista jännittävistä käänteistä ja kokemuksista matkamme varrella. Mukavaa opiskeluviikkoa kaikille!

Täällä on ihan HIUKKASEN hauskaa!!!
Terkuin Linda, Ruut, Greta, Eero, Konsta, Arttu ja Valtteri <3 Ja tietysti rakas Jormamme 🙂