Bändi jossa on sitä jotain

Ensi kesänä Suomeen saapuvat keikalle Whitesnake ja Bon Jovi. Bändit ovat tahkonneet maailmalla keikkalavoja läpi monta kymmentä vuotta. Suomessa taas kesän festareilla esiintyvät maamme kiintoartistit sekä -bändit.

80- luku, tuo tukkahevin kultakausi, glam-rock ja hiuspehkot. Hikiset, kauniit miehet kiljuvat ja heiluttelevat itseään, ovat rohkeita ja laulavat naisista, tai laulavat, että saisivat naisia. Palaammeko vielä joskus tuolle aikakaudelle takaisin? Maailmanlaajuisesti emme varmaankaan vielä, mutta pienten piirien keskuudessa hiuslakka kuluu ja falsetti raikuu.

Olin paikalla Helsingissä, Munarockissa, pääsiäisenä 2011. Odotin innolla seuraavaksi lavalle saapuvaa bändiä, sillä olin nähnyt heidät keikalla ennenkin. Kyseessä on ehkä tulevaisuuden keikkalavojen superbändi Santa Cruz.

 

 

Kun pojat nousivat lavalle, olin taas kerran myyty. Heidän rock- asenteensa ja katseensa yleisöön tuntui mahtavilta. Paikalle oli saapunut jopa kiitettävästi väkeä, vaikka pojat olivat illan toisena esiintyjänä. Bändin keulakuva, laulaja-kitaristi Arttu Kuosmanen, on nuoresta iästään huolimatta varman ja kokeneen esiintyjän oloinen. Hän ei häpeä, mokaile tai katso yleisöään nenänvartta pitkin. Bändin jätkät ovat yhdessä vahva ryhmä. Vaikka Cruzilla on yksi solisti, ovat kaikki tasaisesti hyviä, niin Arttu, Joonas Parkkonen, Mitja Toivonen kuin Tapani Fagerström.

 

 


Toivoisin, että Santa Cruz  ja muut pienempien piirien bändit löydettäisiin ja heille annettaisiin mahdollisuudet menestykseen. Santa Cruz on kuitenkin jo hyvää vauhtia matkalla tähtiin, ja bändi onkin kilpailemassa Bon Jovin lämppäriksi pääsemisestä netissä osoitteessa hitlantis.com. Äänestetään pojat voittoon! Santa Cruz on bändi, josta tulee jotain, ja bändi jossa on jo sitä jotain.

Yksi vastaus artikkeliin “Bändi jossa on sitä jotain”

  1. terttu sorjonen avatar

    Kivasti rikastutat minunkin kotisivuani facebookissa tekstisi on tyylikästä, kokemusta minulla ei ole bändistä Santa Cruz