,

Kaikki jälleen yhdessä

Kaikki jälleen yhdessä!

Ehdottomasti eniten draamaa sisältävä American Pie – luokkakokous on American Pie -elokuvien kahdeksas osa. Elokuva sai ensi- iltansa 6. huhtikuuta 2012. Elokuvassa näyttelevät kaikki samat henkilöt kuin American Pien osissa 1-3. Elokuvassa kaikki East Great Fallsin vanhat oppilaat kokoontuvat luokkakokoukseen.

Elokuvassa henkilöt näkevät toisensa pitkän tauon jälkeen. Kaikki ovat muuttuneet vuosien saatossa, ja elämä on tuonut tullessaan uusia elämänkumppaneita. Vaikka henkilöt ovat vanhentuneet ja kasvaneet, on sama huumori ja ryhmäroolitus pysynyt samanlaisena. Ryhmä kokoontuu yhteen ennen virallista luokkakokousta ja tekee koiruuksia Steven Stiflerin johdolla.  Tilanteet aiheuttavat monenlaisia tunteita, ja ystävyyssuhteet ovat kovilla. Nuoruusrakkauksien näkeminen aiheuttaa vanhojen tunteiden heräämistä ja horjuttaa nykyisiä suhteita.

Elokuvan ohjaajina ja käsikirjoittajina toimivat Jon Hurwitz  sekä Hayden Schlossberg. Elokuvan tuotantoyhtiö on Universal Pictures.

Ikärajan pudotus edellisistä osista 12 ikävuoteen on rajoittanut irstaiden kohtauksien määrää, mutta pidämme silti ikärajaa  turhan alhaisena, vaikka teos onkin edeltäjiään enemmän lapsiystävällinen.

Kokonaisuudessaan elokuva oli mielestämme katsomisen arvoinen ja jopa ehkä paras osa kaikista tähän astisista. Kuitenkin elokuvasarjalle tyypillistä komediaa oli hieman liian vähän draaman rinnalla. Elokuva ei sovi välttämättä kaikkien huumorintajulle, sillä siinä esiintyy paljon räävejä vitsejä ja ikävää kielenkäyttöä. Itse kuitenkin pidimme kovasti elokuvasta ja suosittelemme sitä ehdottomasti.

Trailerin voi katsoa osoitteesta http://www.youtube.com/watch?v=4epaJfWaWVY