Abien juhlava penkkaripäivä

Torstaina 13.2. oli abien penkkaripäivä Pohjois-Tapiolan lukiossa.

Pohjiksen abit aloittivat päivän näyttävästi lukionopettajien kanssa aamiaisella koulun ruokasalissa. Sen jälkeen alkoi loistelias abishow kello 9. Abishowssa jaettiin vuoden tittelit, heiteltiin paljon karkkia ja näytettiin abien oma abivideo. Shown jälkeen abit lastautuivat koristeltuihin rekkoihinsa ja lähtivät tunnin rekka-ajelulle muiden lukioiden opiskelijoiden kanssa.

Abin viisaat sanat

Ellen Nylund on tämän vuoden abiturientti. Hän on ollut lukion aikana tukioppilaana ja oppilaskunnan hallituksessa.  Näin hän kertoo hänen lukio-opiskelunsa alkuajoista ja mietteistään:

”Muistan, kuinka istuin koulun salissa katsellen, kuinka abiturientit heittivät karkkeja meitä kohti. Ajattelin silloin, että ei vitsi, olen parin vuoden päästä tuossa samassa tilanteessa, mutta harmillisesti sitä täytyy odottaa vielä pari vuotta. Sitä odotellessa on ollut normaalia koulun käyntiä ja arkea, joka
tuntui silloin loputtomalta, mutta tässä sitä ollaan. Olen nyt abi, jota ala-asteen oppilaat ihailevat.” 

Ellenillä on neuvo kaikille (ykkösille, kakkosille ja muille jotka tätä lukevat), ja hänen neuvonsa on, että jokaisen pitäisi nauttia nykyisestä tilanteesta, koska aika kuluu nopeasti. Hän tekisi ihan mitä vain, jotta saisi kelata lukiopäiviään taaksepäin ja kokea ne uudestaan.

Ellenistä tuntui siltä, että penkkaripäivää ei ollutkaan. Ellenin mielestä tuntui turhauttavalta, että penkkaripäivän eteen piti tehdä niin paljon töitä vain yhden päivän takia. Tässä vielä Ellenin päällimmäiset tunteet penkkaripäivästä:

”Haluan sanoa, että penkkaripäivä ei ollut lukioaikani paras päivä, vaikka se onkin mieleenpainuva. Parhaimmat päivät oli niitä päiviä jolloin koulussa oli hyvää ruokaa ja sain istua koulukavereiden kanssa lounaalla.”

Penkkarit