Miten tehdä lukemisesta helpompaa?

Mitä tehdä, kun koeviikko lähestyy tai esseen palautuspäivä onkin jo huomenna? Stressi tuntuu takaraivossa, eikä lukemisesta silti välttämättä tule mitään. Kurssit ovat menneet matkapuhelinta näprätessä, eikä opettajaakaan ole tullut kuunneltua. Koeviikko iskee vasten kasvoja ja lujaa iskeekin. Kuulostaako tutulta? Tässä kymmenen vinkkiä, joiden avulla opiskelusta voi tehdä helpompaa.

Mitä tehdä, kun koeviikko lähestyy tai esseen palautuspäivä onkin jo huomenna? Stressi tuntuu takaraivossa, eikä lukemisesta silti välttämättä tule mitään. Kurssit ovat menneet matkapuhelinta näprätessä, eikä opettajaakaan ole tullut kuunneltua. Koeviikko iskee vasten kasvoja ja lujaa iskeekin. Kuulostaako tutulta?

Jokaisen oppiminen on yksilöllistä, sillä jokainen yksilö oppii eri tavoin. Joku opettelee tiedon ulkoa, toinen taas haluaa sisäistää asian. Monista vinkeistä voi silti ottaa opikseen oppimisen tehostamiseksi. Tässä muutamia hajanaisia vinkkejä, joista toivottavasti voi olla apua, kun pitäisi yrittää jaksaa lukea.

1. Etsi hiljainen oppimisympäristö ja pyhitä keskittymisesi aiheeseen, jota opiskelet.
2.Viileä huone tai tila auttaa usein keskittymään paremmin kuin todella lämmin.
3. Jos on liian kylmä, laita villasukat jalkaan. Rennoissa vaatteissa on helpompi lukea kuin tiukoissa.
4. Jos liian hiljainen ympäristö häiritsee ja ajatukset laukkaavat, laita Mozartia soimaan. Musiikki rentouttaa ja on samalla hyvää aivojumppaa.
5. Pienet välipalat ovat kuin palkinto lukemisesta. Pehmeän suklaan maku suussa tai raikkaan salaatin tekeminen tuo energiaa lukemiseen. Lukemisen aikana ei kuitenkaan kannata syödä liikaa, jotta ei tule keskityttyä pelkkään ruokaan. Ruokataukoja saa toki pitää.
6. Kun on sisäistänyt opittavat asiat, on hyvä ottaa pienet päiväunet – näin tapahtuu oppimista.
7. Jos pitää lukea koko päivä, on välillä hyvä käydä lenkillä haukkaamassa happea.
8. Kertaus on opintojen äiti.
9. Opeteltavaa asiaa voi lukea ääneen ja nauhoittaa matkapuhelimella. Tämä on helppo tapa säästää aikaa, sillä nauhoitteita pystyy kuuntelemaan vaikkapa bussissa.
10. Älä käytä mitään elektoronisia laitteita tai sovelluksia, kun luet. Ethän halua päätyä selamaan Instagrammia, kun tärkeämpää olisi päntätä meioosin ja mitoosin eroa!

Tässä oli muutamia leikkimielisiä vinkkejä pänttäämiseen kaikille pohjislaisille! Tsemppiä lukemiseen!

Posted by Rosa Mentu