Kippis penkkareille!

Millainen oli abiturienttien penkkaripäivä tänä vuonna? Toimittajamme kertoo.

Abiturientit juhlivat penkkareita juuri ennen hiihtolomaa. Päivä oli täynnä tapahtumia, vauhtia ja naurua. Penkkareista alkoi abeilla lukuloma, jolloin valmistaudutaan ylioppilaskirjoituksiin.

Päivä alkoi maittavalla aamiaisella opettajien kanssa. Nautimme tuoretta kahvia, ja osa söi noutopöydän antimia. Aamiaispöydästä siirryimme saliin huutaen ja karkkeja heitellen katsomaan abishowta, jossa näytettiin kuvia abeista menneiltä lukiovuosilta ja jaettiin vuoden tittelit. Meininki oli vauhdikas ja abit nauttivat.

Shown jälkeen lähdimme intoa täynnä kohti rekkoja. Rekat lähtivät koululta kohti Barona Areenaa, jonne kokoontuivat Espoon lukiot. Areenalta lähdimme jonossa kiertämään lähialueita. Kierroksen aikana abit lauloivat, huusivat, kiljuivat ja heittelivät karkkeja. Lensi siellä yksi kalakin. Pohjiksen abit pitivät äänenkuuluvuudesta huolen.

Abiristeily starttasi Katajanokan satamasta iltapäivällä. Samassa laivassa kanssamme oli monta eri koulua ja kavereita muistakin kouluista. Jonotimme laivaan jonkin aikaa. Odottelu kävi monille aika raskaaksi ja väsymys iski jo ennen laivaan nousua. Kun laivaan oltiin päästy, juhlat alkoivat uudelleen. Ilta meni juhlien, tanssien, laulaen ja lisää juhlien. Laivalla esiintyi Elastinen, joka oli HUIKEA! Nukkuminen jäi siltä illalta vähemmälle, joten laivan tultua takaisin satamaan seuraavana päivänä, lähtivät monet kotiin nukkumaan.

Penkkarit olivat ikimuistoinen tapahtuma, joka ei unohdu koskaan. Ne kokosivat vuosikertamme viimeistä kertaa yhteen ennen ylioppilasjuhlaa. Päivä oli yksi elämäni hauskimmista, ja ne muistot, jotka päivästä jäivät, kulkevat aina mukanani.

Posted by Soja Erola