Afrikkalaista tanssia ja hauskoja asuja Pohjois-Tapiolan lukion vappuriehassa

Pohjois-Tapiolan lukiossa järjestettiin perjantaina 27.4. vappurieha. Juhlasalissa esitettiin muun muassa upeita afrikkalaisia tansseja, joihin myös oppilaat osallistuivat. Vappuriehan ideana oli paitsi iloita keväästä yhdessä, tutustua myös malawilaiseen kummikouluumme  ja kerätä koululle raha-avustusta. Tunnelma oli Pohjois-Tapiolassa huikea, ja kaikkien energia oli katossa.

Koulun oppilaat nauttimassa yhteisestä ohjelmasta ja vappuriehasta!

Juhla alkoi juontajien Heidin ja Teemun tervetulopuheella. Lauri Salaja oli valmistanut PowerPoint-esityksen Malawista ja kummikoulustamme. Esityksestä selvisi, että Malawi on kaunis mutta köyhä maa ja kummikoulussamme on pula kaikesta patjoista tuoleihin. Esityksen jälkeen ohjat ottivat afrikkalaisen tanssin ja musiikin opettajat Karim ja Sibiry. He esittivät  ja opettivat iloiselle väelle afrikkalaisen tanssin kuvioita. Opetukseen osallistuttiiin täysillä. Opiskelijoista välittyi iloisuus ja positiivisuus. Tunnelma nousi kattoon, mikä innosti myös yllätysvieraita.

Koulumme vierailevat tähdet, tanssittajat ja soittajat Karim ja Sibiry.

Keräys kummikoulullemme Malawiin

Kummikoulumme nimi on Bangula Secondary School, joka sijaitsee kaukana kaupungista. Koulu on sisäoppilaitos, joka  maksaa vuodessa noin  25500 kwatchaa eli noin 120€ . Maksu voi kuulostaa meille pieneltä summalta, mutta malawilaisperheelle se on suuri määrä rahaa. Palkkataso Malawissa on mitätön. Autonasentaja saa keksimäärin 85€/kk ja poliisi 400€/kk. Usealla malawilaisella ei edes ole  töitä. Malawi on yksi maailman vähiten kehittyneistä maista, sillä Malawin taloudellinen tilanne on todella huono ja vaikea. Taloudelliseen tilanteeseen on vaikuttanut muun muassa se, että ulkomaat ovat ottaneet Malawilta tukensa pois, mikä on heikentänyt entisestään Malawin tilannetta. ” Today life in Malawi is just a hell” , kuvaa Johnny Nandilimbe, Malawi-kummit ry:n projektikoordinaattori.

Kummikoulun opiskelijat saivat äänensä kuuluviin kirjeiden kautta. Pari päivää ennen vappuriehaa Malawista saapui liuta vastauskirjeitä Pohjois-Tapiolan lukion opiskelijoiden lähettämiin kirjeisiin. Annastiina Korpi ja Linda Nyman lukivat saamansa kirjeet yleisölle.  Kirjeiden lukeminen sai varmasti monet miettimään Malawin tilannetta ja sitä, miten hyvin asiamme  Suomessa ovat.  Bangula Secondary Schoolin vararehtori Paul E. Kaluma kiitteli saatekirjeessä kouluamme: ”Thank you very much for accepting our friendship, we hope to learn more about you and that you learn from us.”

Lukiomme keräsi juhlan päätteeksi  kummikoulullemme kolehdin, jonka historian ja yhteiskuntaopin opettajamme Titta Putus-Hilasvuori lähettää eteenpäin Malawiin.Yksikin euro helpottaa malawilaisten opiskelijoiden elämää. Lahjoituksia voi tehdä edelleen maksamalla  avustuksen tilille (FI60 4055 0010 9782 25) . Kannattaa vinkata asiasta  kotiväeä ja miksei omia ystäviäkin.

Hupaisat asut

Juhlassa pidettiin myös pukeutujien kesken paras puku -kilpailu. Oppilaskunta nouti yleisön joukosta kilpailijat. Yleisön huutoäänestyksellä ja oppilaskunnan päätöksellä voittajiksi selvisivät Raouf Fahandezh ja Taher Yousef. Palkinnoksi he saivat risteilyn Tallinnaan!

Onnelliset Tallinan-risteilyn voittajat!

Pukukilpailun ehdokkaita.

Lopuksi vappuhenkeä nostatettiin Frozen T-shirt-kilpailulla, joka kisattiin ykkös- ja kakkosvuoden opiskelijoiden välillä.  Viisi vapaaehtoista kilpailijaa molemmilta vuositasoilta kilpailivat siitä, kumpi joukkue saa nopeimmin puettua jonkun ryhmäläisen päälle jäätyneen paidan. Voiton vei kakkosvuositason joukkue, joka lunasti voitollaan kaikille kakkosille oikeuden valita ensimmäisenä mukavimmat ja kiinnostavimmat monitoimipäivän kohteet.

Tilaisuus oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Lisää tällaisia!

Posted by Saga Lindroos

Heippa! Olen ensimmäistä luokkaa käyvä lukiolainen tyttö! Tykkään näyttelemisestä ja laulamisesta. Vapaa-ajalla olen paljon ystävieni kanssa, ja ystävät merkitsee minulle enemmän kuin osaan edes sanoa.